BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország is elítélte a Hezbollah újabb rakétatámadását

Szijjártó Péter: Magyarország határozottan elítéli a Hezbollah újabb rakétatámadását Izraellel szemben.

Magyarország határozottan elítéli a Hezbollah újabb rakétatámadását Izraellel szemben, amelyben különösen fájdalmas módon sok gyermek is áldozatul esett – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében. 

11 killed, 37 injured in missile strike on Golan Heights: Israeli authorities
Fotó: Anadolu via AFP

Az ilyen támadások jelentősen megnövelik egy országhatárokon átívelő, az egész Közel-Keletet lángba borító háború kirobbanásának kockázatát. A mostani globális biztonsági helyzetben egy közel-keleti háború kirobbanása drámai hatásokkal járna, ezért a nemzetközi közösségnek, ha valamikor, hát most meg kell sokszoroznia az erőfeszítéseit annak érdekében, hogy továbbra is elkerülhető legyen a közel-keleti válság eszkalációja – fogalmazott Szijjártó Péter. 

Az izraeli légierő már ma Libanonban több helyszínen, kiterjedt légicsapásokkal felelt a Hezbollah libanoni síita szélsőséges szervezet szombati, tizenkét halálos áldozatot követelő rakétatámadására – jelentette a katonai rádió vasárnap reggel.

Szombaton kora este egy Libanonból kilőtt rakéta csapódott be a Golán-fennsíkon fekvő Madzsdel Samsz nevű drúz falu közepén elhelyezkedő futballpályára, amely megölt tizenkét, tíz és húsz év közötti gyermeket és tizenévest, és megsebesítette a helyi ifjúsági meccs további harmincnyolc résztvevőjét, játékosokat és nézőket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.