BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brit és orosz vadászgépek néztek farkasszemet az orosz határnál

Három brit katonai gép közelítette meg szerdán az orosz légteret. Néhány nappal korábban amerikai gépeknek is volt hasonló találkozásuk az orosz légierővel.

Az orosz védelmi minisztérium szerdai tájékoztatása alapján Oroszország egy Szu–27-es nehéz elfogó vadászrepülőgépet vetett be, amikor három brit gép megközelítette a légterét. Az orosz gép két brit Typhoon vadászrepülőgépet és egy RC-135-ös felderítőgépet kísért a Fekete-tenger fölött – számolt be róla az Izvesztya.

CHINA-ZHUHAI-AVIATION AND AEROSPACE EXHIBITION-RUSSIA (CN)
Szu-27 orosz vadászgép
Egy Szu–27-es orosz vadászgép / Fotó: Liang Xu / AFP (képünk illusztráció)

A tárca tájékoztatása szerint az orosz vadászgép megjelenése után a brit gépek megfordultak, és eltávolodtak az orosz légtértől, ezt követően a Szu–27-es is visszatért a bázisára. Hozzátették, hogy az orosz légierő vadászgépének repülése a semleges vizek feletti légtér használatára vonatkozó nemzetközi szabályok betartásával történt.

Nem a szerdai az első alkalom az elmúlt napokban, hogy az orosz légierőnek nyugati gépekkel volt találkozója. A Kreml vasárnap arról számolt be, hogy vadászrepülői megakadályozták azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok két bombázó repülőgépe átlépje a határt a sarkvidéki Barents-tenger felett – írta az Al Jazeera. A két repülőt a helyszínre vezényelt orosz MiG–29-es és MiG–31 gépek legénysége B-52H típusú stratégiai bombázóként azonosította. A Pentagon nem reagált az oroszok állítására.

Újabb donyecki települést foglalt el az orosz hadsereg

Az orosz hadijelentés szerint az elmúlt napon több mint kétezer ukrán katona vesztette életét vagy sebesült meg súlyosan. A hadsereg kedden egy újabb donyecki települést is elfoglalt, miközben hatból három frontszakaszon nyomultak előre Kelet-Ukrajnában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.