BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország leggazdagabb nője nyilvánosan esett neki a férjének

Tatyana Bakalchuk és férje válófélben van, és nem értenek egyet cégük vezetésében. Oroszország leggazdagabb nője 99 százalékban birtokolja a Wilberries nevű e-kereskedelmi céget, melyből hatalmas vagyonra tett szert.

Oroszország leggazdagabb nője, Tatyana Bakalchuk, nyilvános vitába keveredett férjével, Vladislavval a Telegramon az ország legnagyobb online kiskereskedelmi platformjának jövőjéről. Egy késő esti Telegram-posztban Bakalchuk visszautasította férje, Vladislav állításait, miszerint a múlt hónapban bejelentett egyesülési megállapodás a Russ csoporttal, az ország legnagyobb kültéri hirdetőjével, kedvezőtlen lenne az ő e-kereskedelmi cégének, a Wildberriesnek.

Oroszország leggazdagabb nője
Oroszország leggazdagabb nője nyilvánosan esett neki férjének a Telegramon / Fotó: X / @TATLER_Russia

„Számomra rejtély, hogy Vladislav milyen célból vezeti félre az embereket, és ki és milyen célból fabrikálta ezt a történetet a cégrablásról” – írta a nő. Posztjában Bakalchuk, aki hét gyermek anyja, megerősítette, hogy válófélben van férjével. A pár közötti feszültség váratlanul került nyilvánosságra, miután Csecsenföld hírhedt vezetője, Ramzan Kadirov kedden videóüzenetet tett közzé Telegram-csatornáján.

A videóban Kadirov mellett ült Vladislav Bakalchuk, és kijelentette, hogy „komoly problémák vannak mind a családban, mind a család által alapított üzletben”. Bakalchuk azt mondta, hogy felesége „egy furcsa céggel üzletel az egyesülés álcája alatt, amely elveszi az üzletet és kivonja az eszközöket” – írja a Bloomberg.

Tatyana Bakalchuk vagyona 8,1 milliárd dollár (2,9 ezermilliárd forint).

A Spark-Interfax pénzügyi adatbázis szerint Bakalchuk 99 százalékos részesedéssel rendelkezik a Wildberriesben, míg férje a maradék 1 százalékot birtokolja. A nyilvános vita azután történt, hogy a Wildberries múlt hónapban elindította a Russ csoporttal közös vállalkozását, amelynek célja egy digitális piac létrehozása, hogy segítsék a kis- és középvállalkozásokat termékeik népszerűsítésében és exportálásában. A cégek egy fizetési platform létrehozását is tervezik.

A kezdeményezést Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyta, aki Maxim Oreskint, a Kreml adminisztrációjának helyettes vezetőjét bízta meg a felügyelettel. Kadirov Putyin egyik leghűségesebb szövetségese. Tavaly a francia Danone SA helyi orosz leányvállalata egy olyan vezetői csapat irányítása alá került, amely a csecsen vezető egyik rokonához kötődik. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerdán az Interfax hírügynökségnek azt mondta, hogy 

az orosz állam semmilyen módon nem avatkozhat be családi kapcsolatokba, különösen üzleti kapcsolatokba.

A Wildberries egy e-mailben küldött nyilatkozatában kijelentette, hogy a cég és a Russ csoport „normál módon folytatja a munkát”, és felszólította a nyilvánosságot, hogy ne összpontosítsanak a „válási folyamat részleteire”.

Kadirov egyébként április végén bejelentette, hogy 16 éves fiát nevezi ki a Vlagyimir Putyinról elnevezett orosz különleges erők egyeteme megbízottjának. A Telegramon Kadirov azt írta, hogy fia jól ismeri a híres egyetemet és tökéletesen el fogja látni a rábízott feladatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.