BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsapott a rendőrség a megállók környékén randalírozókra

A rendőrség a főbb tömegközlekedési megállóhelyeket és azok környékét is érintő – június 6–28. között tartott – akciójában több embert is elfogtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerségi megállapodás keretében júniusban is több ellenőrzést végzett a közösségi közlekedési járműveken.

police car lights at night in city street with selective focus and bokeh
rendőrség, belvárosi razzia, BRFK
rendőr
lecsap
ellenőrzés
A rendőrség akciójában több embert is elfogtak / Fotó: Világgazdaság

A rendőrök június 6-án a 72-es és a 83-as trolibuszok vonalán tartottak akciót, amelynek során az egyik megállóban egy garázdaság miatt körözött férfit fogtak el.

A 1-es és 1A villamosok vonalán június 12-én egy szabálysértés miatt keresett embert fogtak el az egyik megállóban – tették hozzá. A 4-es és 6-os villamosok vonalán – június 28-án – négy, különböző bűncselekmények miatt körözött embert fogtak el, illetve állítottak elő.

Köztisztasági szabálysértés és közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt egy-egy helyszíni bírságot szabtak ki, egy emberhez pedig orvost kellett hívni. A közlemény szerint a járatok vonalán a rendőrök a közúti közlekedési jogsértések esetén is intézkedtek:

  • előállítottak egy ittas autóvezetőt,
  • és több bírságot szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon,
  • elsőbbségadás elmulasztása,
  • záróvonalon megfordulás,
  • irányjelzés elmulasztása,
  • tilosban megállás
  • és biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.