BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száznál is több terroristát likvidáltak fél év alatt Pakisztánban

Összesen százhuszonegy terroristával végzett a rendőrség. A pakisztáni hatóságon ezenkívül 322 embert letartóztattak.

Százhuszonnégy terroristával végzett és 322-t letartóztatott a pakisztáni terrorizmusellenes hivatal (CTD) Pakisztán északnyugati részén, Hajber-Pahtunhva tartományban 2024 első félévében – derül ki a CTD által vasárnap kiadott közleményből.

Eid al- Fitr prayer in Pakistan
Pakisztán
Több mint száz terroristával végzett a rendőrség Pakisztán észak-nyugati részén / Fotó: AFP

A hivatal hat hónap alatt összesen 1433 műveletet hajtott végre a térségben és mintegy 55 terrortámadást akadályozott meg tartományszerte – olvasható a közleményben. Egyéb műveletek során a CTD 14 feltételezett elkövetőt tartóztatott le, akik robbanóanyagok csempészésében vettek részt.

A pakisztáni hatóságok vérdíjat tűztek ki a 18 legkeresettebb terrorista fejére, akik közül nyolcat megöltek, 10 másikat pedig letartóztattak – áll a közleményben.

Meglincseltek egy turistát Pakisztánban

A tömeg kirángatott pénteken egy istenkáromlással vádolt turistát egy északnyugat-pakisztáni Madjan város rendőrségének épületéből, és megölte a férfit. A rendőrök próbálták megvédeni, de nem sikerült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.