BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fél évszázada gyilkolt, most emelnek vádat egy amerikai katona ellen

Egy 46 évvel ezelőtt elkövetett brutális gyilkosság miatt vár tárgyalás egy volt amerikai katonára Németországban. A helyi ügyészség DNS-minták miatt biztos abban, hogy a vád megáll a bíróságon.

A hajdan a bajorországi Schweinfurtban állomásozó katona 1978-ban tizennégy késszúrással megölt egy 18 éves diáklányt, hogy eltussolja a fiatal nőhöz fűződő viszonyát – közölte az alsó-frankföldi ügyészség a vádemelés után.

Justice
vád
gyilkosság
tárgyalás
A volt amerikai katona gyilkosság vádjával néz szembe / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A most 70 éves férfit tavaly letartóztatták az amerikai Nebraska államban, és kiadták Németországnak, ahol jelenleg vizsgálati fogságban van. Az exkatona tagadja bűnösségét.

A bűncselekmény elkövetésekor 24 éves férfi 1996-ban került a német nyomozók látóterébe, és a modern bűnügyi technikának köszönhetően később sikerült kimutatni DNS-ének nyomait az áldozat ruháján.

Az ügyészség szerint a DNS-vizsgálatok és a tanúvallomások súlyosan terhelőek a férfira nézve.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.