BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pokrovszknál rohamoznak az oroszok

Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok szerint egyes térségekben képesek kisebb sikereket elérni az oroszok, de csak súlyos veszteségek árán.

A Donyeck megyei Pokrovszk közelében húzódó frontvonalra összpontosítja erőit az orosz hadsereg – írta csütörtökön Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Facebook-bejegyzésében, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.

Ukrainian forces sustain military mobility in Donetsk Oblast
Az ukrán hadsereg egyelőre tartja a frontot / Fotó: AFP

Miután Szirszkij az utóbbi napokban helyzetfelmérés céljából látogatást tett a frontvonalakon megjegyezte, hogy 

különböző intenzitással, de az arcvonal minden pontján zajlanak összecsapások. 

Elismerte, hogy egyes térségekben jelentős veszteségek árán, de az orosz erőknek sikerült kisebb sikereket elérniük. Elmondása szerint az orosz hadsereg legtapasztaltabb rohamegységeit veti be Pokrovszk térségében, hogy áttörje Zselanne, Novohrodivka és Pokrovszk vonalán az ukrán védelmet.

Szirszkij közöle azt is, hogy heves harcok dúlnak a kupjanszki frontszakaszon is Piscsane, Sztyelmahivka és Makiivka települések mellett, azonban az ukrán erők tartják állásaikat.

Bonyolultnak nevezte ugyanakkor a Sziverszk melletti frontszakaszon kialakult helyzetet, mondván az orosz erők folyamatosan tüzérségi csapásokat és rohamokat hajtanak végre, de sikertelenül. Szintén heves összecsapásokról számolt be a donyecki Csasziv Jar és Nyu Jork falu, valamint a harkivi Hluboke és Vovcsanszk térségéből.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.