BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az USA felszólította az Ukrajnában tartózkodó amerikaiakat, hogy meneküljenek

Közeledik az ukrán függetlenség napja, ez pedig az orosz támadások fokozódását jelentheti. Az USA ukrajnai nagykövetsége figyelmeztette az amerikai polgárokat, hogy húzódjanak fedezékbe.

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy meneküljenek. Az USA egyre több orosz támadásra számít Ukrajna egész területén.

Russian invasion of Ukraine
USA
Az USA szerint záporozni fognak az orosz drónok az ukrán függetlenség napján / Fotó: AFP

Augusztus 24-én van Ukrajnában a függetlenség napja, az ünnep miatt pedig Oroszország az ország egész területére drónokkal csaphat le az USA szerint. Arra kérik az állampolgáraikat, hogy folyamatosan kövessék a médiában a híreket, számítsanak légi riadókra, és ha megszólalnak a szirénák, húzódjanak fedezékbe. Azt javasolják, hogy még időben nézze meg mindenki, hogy hol van megfelelő óvóhely, ahol menedéket kereshet.

A nagykövetség közleményében arra szólít fel, hogy veszély esetén az emberek segítsék egymást, és senkit se hagyjanak hátra.

A legfontosabb a közlemény szerint, hogy a támadás alatt mindenki kövesse az ukrán hatóságok utasításait.

Ukrajna a NATO-ban: elhárulhat a legnagyobb akadály a tagfelvétel előtt – leporolják a német modellt

Technikailag és jogilag is van megoldás olyan módon lehetővé tenni Ukrajnának a NATO-ba való belépést, hogy a NATO ne kerüljön konfliktusba az Oroszországi Föderációval. Csehország elnöke egy friss interjújában azt vetette fel: Ukrajna NATO-csatlakozásának nem feltétele, hogy az egész területét ellenőrizze.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.