BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Orbán Viktor miniszterelnök
árvíz, árvízinfó

Bejelentést tettek az árvízinfón: megjelent Müller Cecília is

A vízügyi szakemberek javaslatára vár a kormány a jövő évi árvízvédelmi fejlesztésekről és beruházásokról.

„Az apadás gyors ütemben zajlik. Miután a legnagyobb vízállás elhagyja Magyarországot, jöhetnek az egészségügyi szakemberek. Ezért is van velünk Cecília” – közölte Orbán Viktor kormányfő kedd reggel az ávízinfón, ahol Müller Cecília tiszti főorvos is megjelent. A miniszterelnök hozzátette, hogy számítanak a tiszti főorvos munkájára.

ORBÁN Viktor
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a vízügyesek szeptember 21 óta 5500 kilométert tettek meg gyalog. „Ez a teljes magyar határvonal kétszerese” – tette hozzá. A korábbi héthez képest 6,5 méterrel emelkedett meg a Duna, 141 centiméteres vízmagasságról közel 8 méterre nőtt. A kormányfő elmondta, hogy 

a következő év során országszerte épülhet a jövőben mobilgát, 

de erről egy háromnapos kormányülésen döntenek majd. Elmondta, hogy a szakemberek javaslatára vár a kormány a jövő évi árvízvédelmi fejlesztésekről és a beruházások megtervezéséről. A tízmilliárdos uniós árvízvédelmi segélyről a kormányfő elmondta, hogy mivel a segély megérkezése esetleges, ezért érdemes az országnak a saját árvízvédelmére alapozni. Egy a gátrendszer fejlesztéséről szóló kérdésre Orbán Viktor azt mondta, hogy ő korábban ellenezte a bős-nagymarosi erőművet, szerinte „keresztben most sem kell gát”, de kell egy olyan párhuzamos védelmi rendszer, amely követi a folyót.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.