BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Decemberig rács mögött marad Kiss László óbudai polgármester

A politikust minősített vesztegetéssel gyanúsítják. Kiss Lászlót még augusztusban vették őrizetbe, két nappal később a letartóztatását is elrendelték. A korrupciós ügyben a gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

Három hónappal, december 16-ig meghosszabbította Kiss László DK-s óbudai polgármester letartóztatását a bíróság a politikus ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint. A bíróság végzése ugyanakkor nem végleges.

KISS László
Kiss László óbudai polgármester / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Kiss Lászlót a rendőrség még augusztus 14-én vette őrizetbe, két nappal később pedig elrendelték a letartóztatását. Kisst, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt, minősített vesztegetéssel gyanúsítják. A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza – idézi fel a Magyar Nemzet.

Pár éve az Anonymus szivárogtatott ki több videót, melyek között olyan is van, amelyiken feltehetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban. A felvételen az is jól kivehető, ahogy a pénzt papírzacskóba teszik. 

Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.