BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Duna: rövidesen Budapesten tetőzik az árhullám - itt élőben követheti

Élőben a Duna vízszintjének budapesti alakulása.

A ciklon távozása után az elmúlt 24–36 órában már sehol sem volt említésre méltó csapadék a vízgyűjtőkön, a tetőzést követően lassú apadás zajlik a felsőbb szakaszokon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az árhullám, amelyet a korábbi rendkívüli esőmennyiség indított el, egyre halad lefelé a vízfolyásokon.

A legfrissebb adatok szerint a Duna a hazai szakaszon szinte mindenütt a III. fok szintjét meghaladóan tetőzik majd, Budapesten ez előreláthatólag szombaton várható, szintén a III. fok feletti vízállással.

 

A félreértések elkerülése végett viszont fontos hangsúlyozni, hogy az árhullám vonulásával napról napra máshol, egyre lejjebb lévő folyószakaszokon tetőzik a Duna, egészen addig, amíg az árvíz el nem hagyja az országot! Ennek megfelelően, és a legutolsó előrejelzés szerint ma napközben Nagybajcsnál, várhatóan holnap (pénteken) reggel Komáromnál, este pedig Esztergomban lesz tetőzés – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A Duna vízállását láthatja egyéb helyszíneken is az Időkép kameráinak segítségével.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.