BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyelőre marad az ukrán külügyminiszter

A többi miniszter távozását elfogadták a képviselők.

Az ukrán parlament szerdán elfogadta a miniszterelnök-helyettes, a stratégiai iparágakért felelős miniszter és két másik tárcavezető lemondását – számolt be képviselőkre hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

Meeting of Council on Human Rights, Gender Equality and Diversity takes place in Kyiv
Kuleba
orosz
ukrán
háború
A kijevi parlament szerdán nem tárgyalta a külügyminiszter lemondását / Fotó: NurPhoto via AFP

Az ülésnap kora délután véget ért,

 s nem tárgyaltak a legmagasabb rangú érintett politikus, Dmitro Kuleba külügyminiszter lemondásáról, tudatták a képviselők a Telegram közösségi oldalon.

Kuleba a kormányátalakítást megelőzően jelentette be távozását, mert ő lett volna a tisztogatás egyik legnagyobb vezéráldozata. A 43 éves politikus hivatalosan nem indokolta a lemondását.

A 2020 óta külügyminiszteri tisztséget betöltő Kuleba az orosz–ukrán háború kezdete óta az élen jár Ukrajna erőfeszítéseiben, hogy nemzetközi szövetségeseket vonjon be és új partnerségeket építsen ki.

A Pravda tudósítása szerint nem szavaztak Vitalij Koval felmentéséről sem az Állami Vagyonkezelő Alap vezetői posztjáról.

Volodimir Zelenszkij elnök azzal indokolta a háború kirobbanása óta legnagyobb kormányátalakítást, hogy az országnak „új energiára” van szüksége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.