BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezeket az utakat zárták le eddig a magyarországi árvíz miatt

Az Útinform több balesetről is beszámolt, illetve közzétette a részletes listát arról, hol vannak útlezárások a magyarországi árvízhelyzet miatt. Az árvíz okozta erősebb vadmozgás miatt pedig felhívták a figyelmet arra, hogy az autósok fokozott figyelemmel vezessenek.

Árokba borult egy kisteherautó  az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében. A Budapest felé vezető oldalon, A 109-es km közelében a leálló sávon folyik a műszaki mentés - számolt be a fontosabb eseményekről az Útinform. A 2-es főúton, Vác térségében, a Budapest felé vezető oldalon, két személygépjármű összeütközött. A 39-es km-nél, a forgalom félpályán halad.

Danube River overflows in heart of Slovakia's Bratislava, árvíz
Fotó: AFP

Korábban beszámoltunk a budapesti helyzetről. A Duna emelkedő vízszintje miatt újabb lezárásokra van szükség a fővárosban: az Óbudai-szigetet már teljesen lezárták, csütörtökön hajnali négy órától a Margitszigetet is teljes egészében lezárják, reggel hat órától pedig a Népszigetre sem hajthatnak be az autósok a Zsilip utca felől.

Emellett az Útinform szerda este közzétette a részletes listát arról, hogy hol vannak lezárások az áradások miatt:

A Duna magas vízállása miatt a lezárták a Győr-Moson-Sopron vármegyei 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri hidat és ezzel együtt a határátkelőhelyet is. A lezárás érinti a teljes közúti forgalmat, így az autósok Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergom vármegyében pedig a 13-as főúti Monostori hidat használhatják kerülőútként.

A Duna áradása illetve a védekezési munkák miatt két megyében több utat is lezártak

Pest vármegyében:

A 11-es főúton, Dunabogdány térségében, a 33-as és a 35-ös kilométer között a fél útpályát lezárták.

Komárom-Esztergom vármegyében:

A 10-es főúton, Süttő és Neszmély között lezárták a 62-es és a 67-es kilométer közötti szakaszt az árvízi helyzet miatt,
– a 11-es főutat teljes szélességében lezárták Dömösnél, a 46-os és a 49-es kilométer között,
– a 11-es főutat teljes szélességében lezárták Esztergom nyugati határában, a 67-es és a 72-es kilométer között, itt ideiglenes gátat építenek. Kerülni a 111-es főút felé lehet.

A Dunán levonuló árhullám miatt a gemenci vadállomány védelmében, a közúti balesetek megelőzése érdekében Bács-Kiskun vármegyében az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

Az 55-es főúton, a Baja és Pörböly között 60 km/h sebességkorlátozást rendeltek el,
Az 51-es főúton, Baja és az M9-es autóúti csomópont között, 09. 19-én csütörtökön 19.00 órától 60 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.
Az 51144-es jelű, Baja és Szeremle közötti összekötőúton, 09. 19-én csütörtökön 19.00 órától szintén 60 km/h sebességkorlátozás lesz elrendelve.

Komárom-Esztergom vármegyében, a 117-es főúton, Esztergom térségében, a 10-es és a 14-es kilométer között ugyancsak 60 km/h sebességkorlátozást rendeltek el.
A Duna vonalán, az árvízvédelmi területeken élénk a vadmozgás, így a közutakon közlekedők fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek – kérte közleményében az Útinform.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.