BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legmodernebb orosz vadászgépekkel bővült Putyin légiereje

A Szu-34-es harci repülőket kapott az orosz légierő. A vadászgépeket a Rostec szállította Oroszország hadseregének, amely az Északi Katonai Körzet céljainak eléréséhez használja fel azokat.

A Rostec orosz állami cég újabb Szu–34-es harci repülőket adott át a légierőnek. A vadászgépeket szárazföldi és tengeri célpontok megsemmisítésére, valamint az ellenséges légvédelem felderítésére és kiiktatására tervezték – írta szerdai közleményében a vállalat.

Russian Su-34 Bombers target Ukrainian fortifications and troops in South Donetsk
A Szu-34-es vadászgépeket kapott az orosz légierő.
A Szu-34-es vadászgépeket kapott az orosz légierő / Fotó: AFP

„Bízom abban, hogy a Szu–34-es repülőgépeink új és kibővített képességei – ami ma a legszélesebb körű fegyverkínálattal rendelkező gép – hozzájárul majd az Északi Katonai Körzet céljainak eléréséhez” – mondta Denis Manturov miniszterelnök-helyettes.

Szu–34-es vadászgépeket már korábban is állított hadirendbe az orosz légierő. Az ukránok többet is kilőttek belőlük idén.

Nyikolaj Olescsuk az ukrán légierő parancsonka februárban arról írt a Telegramon, hogy hiába a modern technika, ha a személyzet nem felkészült. „Úgy tűnik, nem értenek hozzá! Az orosz pilóták nem vonnak le következtetéseket!”– illette kemény kijelentéssel a speciálisan kiképzett katonákat.

Akkor az ukrán légierő szóvivője is utalt a pilóták képességeire és merészségük hiányosságára. „Az orosz pilótáknak kockázatot kell vállalniuk, hogy frontvonalon belül minél mélyebbre csapjanak le. Ahhoz, hogy a bomba eljusson a kiszemelt célpontig, közelebb kell repülni, mert a bomba siklik, nincs saját motorja, repül és közben csökken a sebessége. Ezért kell kockáztassanak, és a kockázatvállalással olyan történetekbe keverednek, mint ma” – mondta Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője.

Nem múlik el nap Szu-34-es vadászgép leszedése nélkül – újabb skalpot gyűjtöttek be az ukránok

Ukrajna légvédelme váratlanul megtáltosodott az elmúlt hetekben és összesen 13 orosz repülőt semmisített meg, amelyek között főként Sz-34-es vadászgépek voltak de egy kémrepülőt is leszedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.