BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar haláleset Csádban: elhunyt egy katonai attasé

Vékás-Kovács Imre alezredes, N’Djamenába akkreditált magyar katonai attasé hétfőn halt meg, az ezt megelőző napokban rosszullétre panaszkodott, a szállodai szobájában találtak rá, idegenkezűségre utaló jel nem merült fel.

Elhunyt a N’Djamenába akkreditált magyar katonai attasé – tudatta az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium. Kiemelték: Vékás-Kovács Imre alezredes a Magyar Honvédség kiváló és elismert katonája volt, aki 1988-ban kezdte meg katonai pályafutását, számos alkalommal szolgált műveleti területen, diplomáciai, illetve katonadiplomáciai beosztásokban. 

Csád, elhunyt, katona, Vékás-Kovács Imre
Vékás-Kovács Imre alezredes, N’Djamenába akkreditált magyar katonai attasé hétfőn halt meg Csádban / Fotó: AFP (illusztráció)

A közlemény szerint Vékás-Kovács Magyarország n’djamenai katonai attaséjaként kezdte meg nemrég külszolgálatát a Száhel-övezeti országban. 

Az attasé hétfőn halt meg, az ezt megelőző napokban rosszullétre panaszkodott, a szállodai szobájában találtak rá, idegenkezűségre utaló jel nem merült fel.

Az elhunyt hazaszállítását a Magyar Honvédség biztosítja, halálának pontos okát Magyarországon vizsgálják ki. A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium részvétét fejezi ki a családnak.

Magyarország és Csád összefog a terrorizmus ellen

Magyarországra látogatott a csádi elnök. Mahamat Idriss Déby Itno a magyar honvédelmi miniszterrel találkozott. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint Európára déli irányból les a legnagyobb veszély, amit a terrorizmus elleni harccal lehet megelőzni. Erről szól a Magyarország és Csád között kötött stratégiai megállapodás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.