BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csütörtökön ismét lesz kormányinfó

Október 4-én, csütörtökön ismét kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő, a sajtótájékoztatót lapunk élőben közvetíti majd.

Csütörtökön délután fél 3-tól tart kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő, ezúttal rendhagyó helyszínen, a geszti Tisza-kastélyban – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délután.

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón / Fotó: MTI / Soós Lajos

Legutóbb három hete, szeptember 12-én tartott sajtótájékoztatót a miniszter és a kormányszóvivő, akkor a tárcavezető többek közt azt is elmondta, hogy a minimálbér-emeléssel kapcsolatban kiszámíthatóságot szeretnének, a körülményekre lehet építeni, ami szerinte dinamikus minimálbér- és garantált bérminimum-emelést tesz lehetővé. De jelezte, erről a munkaadók és szakszervezetek dönthetnek. A garantált bérminimum megszüntetéséről azt mondta, hogy lehetséges néhány év alatt, azonban jövőre, egy év alatt már kevésbé. 

Gulyás Gergely hozzátette, a kormány egy gazdaságvédelmi akciótervet fogad el ősszel, ami a kkv-k működését a következő években nagy mértékben fogja megkönnyíteni. 

A kormányinfót természetesen élőben közvetítjük majd.

 

 

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.