BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így építenék újjá Ukrajnát – hamarosan minden kiderül

Ezt Giorgia Meloni olasz kormányfő jelentette be, miután tárgyalt Zelenszkijjel.

„Ukrajna nincs egyedül, mi mellette fogunk állni, amíg csak kell” – erről az olasz kormányfő beszélt. Egyúttal tudatta, hogy a nemzetközi konferenciát 2025. július 10-11-én tartják.

Giorgia Meloni
Így építenék újjá Ukrajnát – hamarosan minden kiderül / Fotó: AFP

Olaszország pénzzel és fegyverekkel is támogatja az ukrán védekezést, de az Olaszországtól kapott fegyvereket Kijev csak ukrán területen vetheti be. Meloni tudatta, hogy Olaszország azért támogatja Ukrajnát, hogy Kijev minél jobb pozícióból kezdhesse majd meg a béketárgyalásokat, és „ez a béke nem jelenthet kapitulációt”.

Zelenszkij csütörtökön további támogatást kért országa partnereitől a közeledő télre tekintettel, és egyúttal világossá tette, hogy londoni, párizsi, berlini és római megbeszélésein nem tárgyaltak potenciális tűzszünet megkötéséről Oroszországgal. Zelenszkijt pénteken Ferenc pápa fogadja a Vatikánban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.