BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael megölte a Hamász egyik parancsnokát Ciszjordániában

Izraeli hadsereg: megölték a Hamász egyik parancsnokát Ciszjordániában.

Jeruzsálem, 2024. október 26., szombat (MTI/dpa/AFP) - Az izraeli hadsereg szombaton közölte, hogy egy ciszjordániai katonai művelet során szombaton megölték a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnyának egyik parancsnokát, az al-Kasszam Brigádjai nevű szervezet tulkaremi vezetőjeként ismert Iszlam Dzsamil Odeh-t.

A Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat és az izraeli rendőrség közösen kiadott közleménye szerint a 29 éves Odeh az izraeli határ mellett fekvő Tulkaremben akkor nyitott tüzet az izraeli katonákra, amikor észlelte, hogy az izraeliek bekerítették. Az így keletkezett tűzharcban lőtték le, halálhírét a ramallahi székhelyű palesztin egészségügyi minisztérium is megerősítette.

Az izraeli hadsereg az akció végrehajtását azzal indokolta, hogy Odeh "a tulkaremi terroristahálózat parancsnokaként az Izrael ellen a közeljövőben végrehajtandó fegyveres támadások előkészítésén dolgozott". Október elején Odeh elődjével is végeztek az izraeli erők.

Izrael szombati önmérséklete lehetővé tette Iránnak, hogy hatástalannak minősítse, ami valószínűleg korlátozott válaszlépést vált ki vagy egyáltalán nem reagál - közölte a Bloomberg hírügynökség. Van esély arra, hogy deeszkalálódik a helyzet, de ez nyilván Irán döntésén is múlik.
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.