BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Nemzeti elrettentés: Kim Dzsongun bőrkabátban üzent Amerikának

Az észak-koreai vezetőt a Hvaszong–18 típusú, szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakéták mellett állva kapták lencsevégre, ezek a legfejlettebb rakéták Phenjan birtokában, és az Egyesült Államok elérésére is alkalmasnak tartják őket. Kim Dzsongun szerint az amerikai atomfegyverek egyre nagyobb fenyegetést jelentenek országa biztonságára.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető ellenőrző látogatást tett több rakétabázison, ahol megszemlélte az ország legnagyobb hatóerejű interkontinentális rakétáit – jelentette szerdán az állami média.

Kim Dzsongun, ballisztikus rakéta
Kim Dzsongun bőrkabátban simogatta Észak-Korea egyik legfejlettebb fegyverét / Fotó: AFP

A KCNA hírügynökség beszámolója szerint Kim megvizsgálta „az ország biztonságával közvetlenül összefüggő stratégiai elrettentési műveletekhez szükséges eszközök készültségi állapotát”, különösen a rakétaindító létesítményeket a több bázison tett látogatása során. 

A hivatalos média által közzétett fotókon az látható, hogy 

a fekete bőrkabátot viselő vezető a Hvaszong–18 típusú, szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakéták mellett áll, ezek a legfejlettebb rakéták Phenjan birtokában, és az Egyesült Államok elérésére is alkalmasak lehetnek.

A tájékoztatás szerint Kim Dzsongun méltatta a rakéták „kulcsszerepét” a nemzeti elrettentésben, mondván, hogy az amerikai atomfegyverek „egyre nagyobb fenyegetést jelentenek országa biztonságára”.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.