Az orosz-ukrán háború 970. napja – Moszkvát célzó drónt lőttek le az oroszok

Az Orosz Föderáció Ramenszkij városi kerületében lelőttek egy Moszkva irányába repülő drónt.

Lelőttek egy az Orosz Föderáció fővárosa felé repülő drónt a moszkvai régióban – közölte a Pravda tájékoztatása szerint Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanin. A polgármester arról számolt be, hogy „a védelmi minisztérium légvédelmi erői a Ramenszkij városi körzetben visszaverték a Moszkvára irányuló dróntámadást. 

Spasskaya,Tower,Of,The,Moscow,Kremlin,On,The,Background,Of, nukleáris elrettentés
Fotó: Shutterstock

A helyszínen, ahol a törmelék lehullott, az előzetes adatok szerint nem történt pusztítás, az esetnek nem volt áldozata, a szolgálat szakemberei dolgoznak a helyszínen.”

Artamonov szerint az UAV töredékei az úttestre estek Lipeckben, de csodával határos módon nincs áldozat, és komolyabb károkozás sem történt. A lipecki régióban az UAV lezuhanása után keletkezett tüzeket eloltották.

A helyi hatóságok is arról számoltak be, hogy a törmelék lehullásának helyszínén nem történt kár és személyi sérülés.

A Pravda megjegyezte, hogy az orosz kormányzó arra kérte a helyieket, ne tegyenek közzé fényképeket és videókat a dróntámadások vagy azok átrepülésének következményeiről, mert ez segít az ellenségnek beállítani az irányt és a pontosságot – mondta a kormányzó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.