BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Példátlan libanoni dróntámadás 67. sebesült Binyamina közelében, négyen kritikus állapotban vannak

Egy libaboni drón behatolt Izrael területére és ott Binyamina térségében csapott le, több mint hatvanan sérültek meg, többen súlyosan. Az X közösségi portálon bennfetesek több izraeli katona halálról számoltak be.

Három drón indult Izrael felé, amelyekből az egyik UAV mélyen behatolt Izrael területére, és Binyamina térségében lezuhant, még a riasztást sem aktíválták közben - számolt be a Jerusalem Post.

Fotó: AFP

Mintegy negyven embert megsebesített Izraelben az Iránból támogatott síita Hezbollah terrorszervezet Libanonból indított drónja – jelentette az izraeli mentőszolgálat vasárnap este.

Négyen kritikus, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, az orvosok az életükért küzdenek, öten pedig súlyosan megsebesültek. Tizennégy fiatalt közepesen súlyos sebesüléssel ápolnak. A légvédelem nem figyelmeztetett az alacsonyan repülő drónra, amely az ország Haifától délre fekvő térségébe, Binjamina környékére csapódott be.

Az országhatárt három drón lépte át, melyek egyike mélyen izraeli területre jutott.

A 13-as kereskedelmi TV tudósítása szerint a fiatalok egy helyiségben tartózkodtak, melynek tetején áttört a robbanás sokaknál repeszsérüléseket okozva.

A legsúlyosabb sebesülteket helikopterekkel szállították kórházba.
Korábban az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap bejelentette, hogy az elmúlt 24 órában 200 légicsapást mért a Hezbollah célpontjaira Libanon-szerte, miközben fenntartott négy hadosztályt is, amelyek megsemmisítették a terrorcsoport dél-libanoni infrastruktúráját, de továbbra sem sikerült lényegesen csökkenteni a rakéta tüzét Izraelre.

Az X-en terjedő hírek szerint több tucat izraeli katona halhatott meg a dróntámadásba, ám az IDF hírzárlatot rendelt el, ezért nem lehet tudni hivatalos forrásokból a valós számokat.

Érdekesség, hogy a Hezbollah dróntámadása ugyanazon a napon történt, amikor az Egyesült Államok bejelentette, hogy új légvédelmi rendszert küld Izraelbe, hogy megerősítse a rakéták elleni védelmet.

Joe Biden amerikai elnök utasítására Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter „engedélyezte a Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) üteg és a hozzá tartozó, mintegy száz amerikai katonai személyzet bevetését Izraelbe, hogy segítsék Izrael légvédelmét az Irán elleni példátlan támadások után.” – mondta Pat Ryder, a Pentagon sajtótitkára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.