BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Revolut a Facebookkal fizettetné ki a csalók okozta károkat

A Meta csak adatmegosztást szeretne, de a fintech-cég szerint ez kevés. Nagy-Britanniában ugyanis a bankoknak ki kell fizetniük az áldozatok kárát, ám a Revolut szerint ebbe a Facebook tulajdonosnak is be kéne szállnia.

A Revolut arra kéri a Metát, hogy szálljon be a bankok mellé a csalások áldozatának kártalanításába, mondván a Facebook tulajdonos legújabb csalásellenes kezdeményezése nem megy elég messzire.

Stone,/,Uk,-,July,8,2020:,New,Redesigned,Revolut, Facebook
A Revolut szerint a Facebook is tehet a csalásokról / Fotó: Shutterstock

A Revolut azután szólalt meg, hogy a Meta szerdán arra kérte a bankokat, hogy osszák meg adataikat a közösségi oldallal a csalások megelőzése érdekében, ám ez a fintech vállalkozás szerint ez egyszerűen nem elegendő.

Woody Malouf, a Revolut pénzügyi bűnözés elleni vezetője szerint sürgősen szükség van arra, hogy a Meta és más közösségi médiacégek kötelezzék el magukat a csalások áldozatainak támogatása mellett, akárcsak a pénzügyi szektor vállalkozásai – írja a Financial Times.

Nagy-Britanniában ugyanis október 7-től a bankok és a fizetési szolgáltatók kötelesek 85 ezer fontig visszatéríteni a csalások áldozatainak a kárát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.