BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robert Fico visszatér Orbán Viktor oldalán: a szerbek társulnak, és Ausztria és Horvátország is csatlakozhat hozzájuk

Révkomáromban találkozik Szlovákia, Magyarország és Szerbia vezetője.

Kedden Orbán Viktor miniszterelnök találkozik Robert Fico szlovák kormányfővel és Aleksandar Vucic szerb elnökkel – erősítette meg Havasi Bertalan a Magyar Nemzetnek.

Fico
Robert Fico visszatér Orbán Viktor oldalán: a szerbek társulnak, és Ausztria és Horvátország is csatlakozhat hozzájuk / Fotó: Robert Fico / Facebook

A miniszterelnök azt is közölte, hogy az eseményt Révkomáromban (szlovákul Komárno) tartják. A megbeszélés témája az illegális migráció elleni közös küzdelem lesz. A lap megjegyezte, hogy korábban Robert Fico is beszélt a találkozóról a TA3 A politikában című műsorában.

Fico ebben hangsúlyozta, hogy az egyeztetés középpontjában az Európai Unió külső határainak védelme, különösen a balkáni útvonalon keresztül érkező esetleges migrációs hullámok megfékezése áll. Jelezte, hogy az együttműködésbe szeretnék

Horvátországot és Ausztriát is bevonni.

A szlovák–magyar–szerb csúcstalálkozónak az is jelentőséget ad, hogy Robert Ficónak az ellene elkövetett merényletkísérlet óta a keddi lesz az első hivatalos találkozója Orbán Viktorral. A magyar miniszterelnöknek nem a keddi lesz az egyetlen nemzetközi tárgyalása a héten, hiszen Macron elnök is várja. Erről részletesen az alábbi cikkben számoltunk be.

Orbán Viktor nagy menetelésre készül a jövő héten – ez vár a magyar kormányfőre

Orbán Viktor bejelentette, hogy több magas rangú találkozón is részt vesz. A magyar miniszterelnök Emmanuel Macron francia elnökkel folytat majd tárgyalást, illetve csúcstalálkozón vesz részt Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Aleksandar Vucic szerb államfővel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.