BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb orosz dróntámadás érte Kijevet

Az ukrán légvédelem nyolcvan támadó orosz drónról tett bejelentést az éjszakai támadás során, amelyeknek mintegy a felét sikerült lelőni.

Oroszország második egymást követő éjszaka több hullámban támadta drónokkal Kijevet – közölte vasárnap az ukrán főváros katonai közigazgatása.

„Most már minden éjszaka, hosszabb szünetek nélkül, az orosz fegyveres erők támadják a békés Kijevet” – közölte Szerhij Popko, a katonai közigazgatás vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Elmondta, hogy Oroszország több hullámban, különböző irányokból és különböző magasságokból mintegy tíz drónt indított, de az ukrán légvédelmi egységek a város felé közeledő valamennyi eszközt megsemmisítették.

Sérültekről vagy nagyobb károkról nem érkezett jelentés – tette hozzá. Az X közösségi oldalon viszont már több hivatalos jelentés volt arról, hogy két civil meghalt a támadások nyomán. Az AFP hírügynökség szerint pedig az orosz dróncsapás megölt egy tinilányt Kijevben, és további öt halottja van a Közép-Ukrajnát ért rakétatámadásnak.

Az ukrán légvédelem később 80 támadó orosz drónról tett bejelentést az éjszakai támadás során, amelyeknek mintegy a felét sikerült lelőni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap újabb felhívást intézett nyugati partnereihez hazája légvédelmének erősítésére az X-en. Mint írta, Oroszország csak a múlt héten több mint 1100 siklóbombával és 560 drónnal támadta Ukrajnát. Hozzátette, hogy az orosz erők mintegy 20 rakétát, illetve manőverező robotrepülőgépet is elindítottak ukrajnai célpontok ellen ez idő alatt.

Zelenszkij továbbá köszönetet mondott azért, hogy a nyugati támogatás lankadatlan.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.