BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megúszták a kényszersorozást az ukrán fiatalok

A parlament elfogadta a mozgósításról szóló törvényjavaslatot. Az orosz–ukrán háború kezdete óta téma az ukrajnai kényszersorozás. Sokan elkerülnék, és keresik a kiskapukat.

Az ukrán parlament október 9-én második olvasatban is elfogadta a 11379. számú törvényjavaslatot, amely megtiltja a korlátozottan alkalmasnak minősített 18–25 éves hadköteles ukrán állampolgárságú férfiak mozgósítását – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Military,Token,Or,Army,Id,Ticket,With,Mobilization,Notice,Lies
ukrán hadsereg, mozgósítás, sorozás, háború
Az új törvénymódosítás miatt sok ukrán fiatal fellélegezhet / Fotó: Shutterstock

Az új törvény megszünteti azt a jogi kiskaput, amely korábban lehetővé tette a fenti kategóriába tartozó fiatal férfiak katonai szolgálatra történő mozgósítását. A jogszabály elfogadását 311 képviselő támogatta. Az új törvény biztosítja, hogy csak azok a férfiak kerüljenek mozgósításra, akik megfelelnek az egészségügyi feltételeknek.

Korábban a mozgósítási jogszabályok frissítése lehetővé tette, hogy a korlátozottan alkalmas státuszú férfiakat is mozgósítsák, azonban ez a törvénytervezet most már megszünteti ezt a lehetőséget. A jogszabálymódosítás célja a mozgósítási folyamat tisztázása és egyértelműsítése volt.

Oroszország 20 ezer letartóztatott embert küldene a frontra

Az orosz védelmi minisztérium a tervek szerint körülbelül 20 ezer olyan embert küldene az ukrán frontra harcolni, akik jelenleg letartóztatásban vannak – erről az oroszországi IStories (Intereting Stories) oknyomozó portál adott ki egy jelentést. Közlésük szerint az információk nevük elhallgatását kérő orosz katonai és törvényhozói forrásoktól származnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.