BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy Dávid: meghátrált a MÁV-HÉV, nem lesz járatritkítás

Vitéz Dávid a MÁV és a MÁV-HÉV vezérigazgatójának a levelét tette közé a Facebookon.

„Volt értelme a határozott és egységes kiállásnak Budapesten: immár a BKK-nak írt hivatalos levélben is meghátrált a MÁV vezetése a korábban általuk tervezett és levélben részletesen ismertetett HÉV-járatritkítási tervekből” – posztolta Vitézy Dávid a Facebook-oldalára.

HÉV
Vitéz Dávid a vasúttársaság erről szóló levelét a Facebookon tette közzé / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A fővárosi képviselő megfogalmazása szerint „valahogy mégis sikerül megjavítani néhány alkatrészhiány miatt félreállított vonatot. Legyen is így a valóságban, ellenőrizni fogjuk!” Hozzátette, hogy 

a HÉV-vonatok cseréje és a pályák felújítása ettől még sürgető, a leállított HÉV-fejlesztéseket újra kell indítani. 

Egy hónappal ezelőtt a MÁV-HÉV korábbi, azóta távozott vezetője azt írta a minisztériumnak, hogy a HÉV menetrendjében nem lesz változás, s ezt a BKK is tudomásul vette. Azonban mindössze három héttel később az egykori MÁV-HÉV-vezér a tárca megkerülésével már járatritkításról beszélt a fővárosi közlekedési cégnek, noha azt sem a MÁV, sem a minisztérium nem hagyta jóvá.

Vitézy is arról számolt be, hogy újabb HÉV-ritkításokat tervez bevezetni az állam,

erre Lázár János építési és közlekedési miniszter azt írta: „Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is. Az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban!” 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.