BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túltankolhattak egy gépet Ferihegyen

Kedd reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének, azonban csak több órás csúszással tudott elindulni. A VG.hu információi szerint túltankolták a gépet.

Hajnalban kellett volna felszállnia Ferihegyről a Kanári-szigetekre tartó egyik gépnek, azonban a járat nem indult el – írja a Blikk. A lap egy olvasója azt mondta:

kedd reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének, ami Gran Canariara, vagyis a Kanári-szigetek egyikére tartott volna.

A gépbe időben beszállt minden utas indulásig, azonban a gép nem szállt fel, túlsúlyra hivatkoztak. A Blikk szerint

a gép azóta is Ferihegyen vesztegel a reptér egyik eldugott szegletében, ahogy azt az olvasótól megtudták, az utasokat semmiről nem informálják és senkit nem engednek kiszállni.

Fotó: AFP

Az utasok között óriási a felháborodás. Most mondták be, hogy a gép, ami elvileg közvetlen járat, megáll Madridban tankolni. Az utasok nagyon dühösek

– írta az olvasó.

Egy, a reptér üzemeltetési területén dolgozó a VG.hu-nak azt mondta, hogy a gépnek 8:10-kor kellett volna elhagynia a repülőteret. Információi szerint a probléma abból adódott, hogy

a gép túl volt terhelve, mivel túltankolták a légijárműt, így biztonságtechnikai okokból nem engedélyezték a felszállást. A felesleges üzemanyagot helyben kellett elégetnie.

A kifutópályán megtett 2-3 kör után sikerült felszállnia, és Madrid felé vennie az irányt, onnan pedig a Kanári-szigetek felé repül tovább.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.