BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrán külügyminiszter: az olajembargó felgyorsítja a visszaszámlálást az orosz gazdaság és a katonai gépezet összeomlásáig

Csalódott az ukrán külügyminisztérium az olajembargóval szembeni ellenállása miatt.

Az ukrán külügyminisztérium üdvözölte az EU-vezetők politikai döntését az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról, de csalódottságát fejezte ki Magyarország álláspontja, az olajembargó ügyében tett kompromisszum miatt közölte a tárca kedden hivatalos honlapján nyilvánosságra hozott közleményében.

KULEBA, Dmitro; BAERBOCK, Annalena
Fotó: Valentyn Ogirenko

A külügyminisztérium csalódottan veszi tudomásul, hogy Magyarország olajembargóval szembeni ellenállása miatt a szankciós csomag elfogadása túl sokáig tartott, és kivételt tett a vezetékes szállítások esetében, de köszöni a partnerek, különösen az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetőinek erőfeszítéseit, amelyeknek köszönhetően ez a fontos döntés végül megszületett idézett a Jevropejszka Pravda című hírportál a közleményből.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy 

az olajembargó felgyorsítja a visszaszámlálást az orosz gazdaság és a katonai gépezet összeomlásáig.

Az ukrán külügyminisztérium felszólítja az EU-t, hogy haladéktalanul kezdje meg az Oroszországi Föderáció elleni hetedik szankciócsomag előkészítését, amely más orosz exporttermékek tilalmát és egyéb korlátozó intézkedéseket is tartalmaz. Az ukrán fél már benyújtotta az erre vonatkozó javaslatait olvasható az ukrán külügyminisztérium közleményében.

Olajembargó: így látják az európai vezetők a megállapodást

Továbbra is zajlik a két napos EU-csúcs, ahol hétfő éjszaka az egyik legfontosabb kérdésről megszületett a megállapodás az európai vezetők között. Az olajembargó kérdésében Magyarország megvédte álláspontját, olyan megoldás született, ami nem érinti a magyar ellátást a Barátság kőolaj vezetéken. Az uniós vezetők sorra nyilatkoztak az ülés után.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.