BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Recesszió felé tart Németország a Deutsche Bank szerint

Az ügyfeleknek szánt jegyzet szinte biztosra veszi a visszaesést az év második felében.

A sötét fellegek régóta gyülekeznek Európa legnagyobb gazdaságának egén, és ez a Deutsche Bank közgazdászainak sem kerülte el a figyelmét – olvasható a Bloombergen.

A bank Stefan Schneider által vezetett elemzői csapata szerint a gázellátás csökkenése, az egyesült államokbeli visszaesés és más akadályok hatására a német gazdasági tevékenység mérséklődhet az év második felében, és az infláció sem érte még el a csúcsát az országban.

Fotó: AFP

Az orosz–ukrán háború kapcsán az energiaellátást érintő legutóbbi szorítás egész Európában megkongatta a vészharangokat, különösen Németországban, amely erősen függ az orosz nyersanyagtól. Az egyik fő félelem oka az, hogy az Északi Áramlat karbantartásának befejeztével sem indul majd újra a gázáramlás a vezetéken.

Az elemzők szerint 

ésszerű feltételezni, hogy Oroszország továbbra is törekedni fog a gazdaság megzavarására Európában, válaszul a nyugati szankciókra és az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai segítségre. Ha ez nem is jelent teljes lezárást, az iparra gyakorolt hatás és a bizonytalanság, amelyet kivált, így is szinte biztos recesszióhoz vezet Németországban az év második felében

– olvasható a jelentésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.