BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonosítatlan drón repült át a norvég Kaarstoe gázfeldolgozó fölött, a hatóságok támadástól tartanak

Egy ismeretlen drón repült át Norvégiában a Kaarstoe gázfeldolgozó fölött. A norvég hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben. Az Északi Áramlat elleni szabotázsakció óta Norvégiában megerősítették az olaj- és gázlétesítmények védelmét. Norvégia jelenleg Európa legnagyobb gázellátója.

Szemtanúk beszámolója szerint drón repült át a Norvégia délnyugati részén található Kaarstoe gázfeldolgozó fölött, a rendőrség pénteken vizsgálatot indított az ügyben – írta a Stavanger Aftenblad című helyi napilap.

-A picture taken on April 15, 2010 shows a Statoil gas processing plant in  Kaarstoe. As western Europe's dependence on Russia's natural gas reserves has been a constant source of worry, a new facility being built in Norway to liquify the precious energy source could provide some relief.  .AFP PHOTO IGOR GEDILAGHINE (Photo by IGOR GEDILAGHINE / AFP)
Fotó: Igor Gedilaghine / AFP

Az átrepüléssel valószínűleg megsértették a biztonsági előírásokat

– tette hozzá az újság.

Kaarstoénél katonák állomásoznak. A norvég hatóságok

az Északi Áramlat gázvezetékek elleni szabotázsakciót követően megerősítették az olaj- és gázlétesítmények védelmét.

Az olajbiztonságért felelős norvég hatóság még a szeptember végi támadások előtt figyelmeztette az energiavállalatokat, hogy vigyázzanak az azonosítatlan drónokkal.

Csütörtökön telefonos fenyegetés érte a Nyhamna gázüzemet, Európa egyik legnagyobb energiaexporttal foglalkozó létesítményét.

Az ukrajnai háború kitörése után Norvégia Európa legnagyobb gázellátójává vált.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.