BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Tescónak van egy bankja és most lehet, hogy eladja

Nagy kérdés, mi a célja a legnagyobb brit kiskereskedelmi láncnak az 1997-es alapítású pénzintézetével.

Vizsgálja a brit Tesco, hogy eladja a banki üzletágát – erről a Reuters ír a Sky News alapján.

Inflation rate rises to 10.1% in UK
LONDON, UNITED KINGDOM - OCTOBER 20: A woman carrying a shopping bag walks past a Tesco supermarket as the UK inflation rises to 10.1% due to rising food prices in London, United Kingdom on October 20, 2022. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

A hírügynökség beszámolója szerint Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedelmi vállalata felülvizsgálja jelenlétét a brit bankszektorban, ez a folyamat pedig a banki részleg eladásához vezethet. Egyelőre addig jutottak a kérdésben, hogy a Tesco felkérésére a Goldman Sachs ad tanácsot a Tesco Bank jövőjével kapcsolatban. Ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy a felülvizsgálat kezdetleges, előzetes szakaszban tart és egyáltalán nem biztos, hogy elindul a hivatalos értékesítési folyamat. Még az is benne van a pakliban, hogy részleges eladás is szóba jöhet.

A Goldman Sachs nem válaszolt a Reuters megkeresésére, a Tesco pedig nem kívánt nyilatkozni. A Sky News mindenesetre úgy értesült, hogy a banki üzletág felülvizsgálata nem jelenti munkahelyek megszüntetését és nem is a felszámolás irányába mutat. Viszont a lépés nem feltétlenül előzmény nélküli: 

a pénzintézet 2019-ben egy 4,5 milliárd dolláros üzlet keretében eladta a lakossági jelzáloghitel-portfólióját a Lloyds Banking Groupnak.

Az 1997-ben alapított Tesco Banknak a honlapján elérhető adatok szerint több mint ötmillió ügyfele van a banki és biztosítási üzletágában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.