BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Orosz–ukrán háború 418. nap – friss hírek

Artillery units in Bakhmut front train amid ongoing war
Összefoglaló:

Hétvégén az orosz és az ukrán ortodoxok egyaránt húsvétot ünnepelhettek, azonban a háború nem állt meg. Bár a két fél között fogolycsere történt a vallási ünnep alkalmával, a véres harcok sem hagytak alább.

Artillery units in Bakhmut front train amid ongoing war
orosz-ukrán háború
Hiába az ortodox húsvét, a háború nem állt meg. 
Fotó: Muhammed Enes Yildirim / AFP

Vlagyimir Putyin tárgyalásokkal töltötte a hétvégét, ugyanis a kínai külügyminiszter látogatott Moszkvába.

Az orosz–kínai katonai együttműködés hozzájárul a két ország közötti kapcsolatok erősítéséhez

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap, a Li Csangfu kínai védelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint az orosz elnök üdvözölte Moszkva és Peking sikeres és átfogó együttműködését a védelmi szférában. A partnerség keretében az orosz és a kínai védelmi minisztérium hasznos információkat cserél egymással, ráadásul közös gyakorlatokat is tart.

Nem a külügyi tárca vezetője az első magas rangú kínai diplomata, aki mostanában Oroszországba látogatott. Márciusban Hszi Csin-ping kínai elnök is elutazott Moszkvába. Már azon a találkozón is téma volt a védelmi minisztériumok közötti együttműködés.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Li Csangfu kínai védelmi minisztert fogadta.
Fotó: Gavriil Grigorov / AFP

Az április 16 és 18 között zajló oroszországi utazás Li Csangfu első külföldi útja külügyminiszterként. Elég sűrű programja lesz ebben a három napban, többek között Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel is szakmai egyeztetést folytatnak majd a kétoldalú védelmi együttműködés helyzetéről, valamint a globális és regionális biztonság aktuális kérdéseiről is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.