BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durván kilőtt a mobiltelefonok kiszállítása Kínában

Éves összevetésben több mint 28 százalékot nőtt az adat. A kínai piacot javarészt a hazai gyártású mobilok uralják. Tavaly 406 új modellt dobtak piacra a kínai telefongyártók.

Kínában éves összevetésben 28,8 százalékkal, 24,07 millióra nőtt a mobiltelefonok kiszállítása áprilisban a kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet adatai szerint.

Double,Exposure,Of,China,Flag,On,Coins,Stacking,And,Stock
Kína, mobiltelefon
Jelentősen nőtt a mobiltelefonok kiszállítása Kínában áprilisban / Fotó: Shutterstock

A világ második legnépesebb országában továbbra is a helyi márkák uralták a piacot: a kínai gyártók 20,58 millió telefont szállítottak ki, 25,5 százalékkal többet a tavaly áprilisinál. Az idén áprilisban kiszállított mobilkészülékek 84 százaléka, 20,23 millió 5G rendszerű volt, ami 52,2 százalékos éves növekedésnek felelt meg. Az év negyedik hónapjában 32 új telefonmodell került a kínai piacra.

Kínában tavaly 289 millió mobiltelefont szállítottak ki, 6,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban,

az 5G kommunikációs hálózatokat támogató telefonok kiszállítása 11,9 százalékkal, 240 millióra ugrott.

Tavaly a kínai gyártók 231 millió telefont szállítottak ki, 1,1 százalékkal többet 2022-höz képest. Tavaly összesen 406 új modellt dobtak piacra, 5,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A magyar piacon is bemutatkozik a világ egyik legnagyobb mobilgyártója

A Tecno Mobile okostelefonjai Ázsiában és Afrikában már hatalmas sikereket értek el. A magyar piacon júniustól lesz elérhető az öt készülékből álló Spark 20 termékcsalád. A közeljövőben a kínai gyártó további termékei is megérkezhetnek Magyarországra.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.