BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
foot hammock

Hódít a lábfüggőágy a repülőgépeken – a társaságok nem örülnek

Egyre több utas talál ki valamilyen alternatívát, csak hogy kényelmesebbé tegye a turistaosztályon való hosszú repülőutakat. Ennek azonban nem mindig örülnek a légitársaságok, mert biztonsági kockázatot jelenthet.

Egyes utasok, hogy kényelmesebben utazhassanak a repülőn, külön e célra készült lábtartót használnak, melyet az előttük lévő ülés háttámláján lévő tálcára rögzítenek. Bár a függőágyszerű lábtartó kényelmes lehet, a repülőtársaságok szerint biztonsági kockázatot jelent a repülés során – írja a The Wall Street Journal. 

foot hammock
  Fotó: SmartTravelPCO

A cikk szerint a gyakori utazók igazán kreatívak tudnak lenni, ha a kényelemről van szó. 

Kényelmi alkalmatosság gyanánt az ablakra rögzíthető pohártartókat is lábtámaszként használják, de gyakran így tesznek a kézitáskájukkal, illetve a sálukkal is. 

Sőt, már be lehet szerezni olyan szemmaszkokat is, amelyek az ülés fejtámlájára rögzíthetők és ezáltal nyugodtabb alvást biztosíthatnak.

A biztonság felülírja a kényelmet

A legtöbb légitársaságnak azonban akad némi kifogása ezekkel a megoldásokkal szemben, ugyanis nemcsak kárt okozhatnak az ülésekben és egyéb tárgyakban, de biztonsági szempontból is kockázatosak. Egyébként is saját szabályzatuk van erre, de például az egyaránt amerikai Alaska Airlines és Sun Country Airlines előírja, hogy a kézipoggyászt nem lehet az ülésekre akasztani, és semmilyen módon nem módosítható az ülések kialakítása vagy funkciója. 

Az American Airlines szóvivője azt mondta, hogy a legénység belátásán múlik, használhatnak-e ilyeneket az utasok, mivel a nem megfelelően elhelyezett tárgyak az utastérben akadályozhatják a mozgást vészhelyzet esetén. Emellett az utastársakat is zavarhatják.

A Virgin Atlantic a lábfüggőágyak és hasonló eszközökkel kapcsolatban úgy nyilatkoztak: 

Nem engedélyezettek a fedélzeten az ülésszerkezetre gyakorolt terhelés miatt, és befolyásolhatják az utasok kényelmét.

 

 


 



 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.