BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigaüzlet az Airbus és a szaúdi fapados között

A Farnborough-i Nemzetközi Légiszalonon az Airbus és amerikai riválisa, a Boeing is számos megrendelést hozott nyilvánosságra. Az előbbiek most egy szaúd-arábiai céggel írtak alá megállapodást.

Szaúd-Arábia vezető fapados légitársasága, a Flynas megállapodást írt alá az Airbus páneurópai repülőgépgyártóval 75 darab A320neo és 15 darab A330-900 típusú repülőgép megvásárlásáról. Az utóbbiak akár 400 utas befogadására is alkalmasak, az üzlet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánoságra.

Moscow,,Russia,-,11.09.2021.,Domodedovo,International,Airport.,Passenger,Aircraft,Airbus
A Farnborough-i Nemzetközi Légiszalonon az Airbus és amerikai riválisa, a Boeing is számos megrendelést hozott nyilvánosságra / Fotó: Shutterstock

Bandar Almohanna, a Flynas vezérigazgatója a Reutersnek lelkesedését fejezte ki a megerősített partnerség kapcsán, kiemelve az új légi járművek működési és környezetvédelmi előnyeit. A Farnborough-i Nemzetközi Légiszalonon aláírt megállapodás lehetővé teszi a cégnek, hogy bővítse kapacitását és hatótávolságát.

A légiszalonon az Airbus és amerikai riválisa, a Boeing is számos megrendelést hozott nyilvánosságra. Az utóbbi hosszú távú előrejelzésében azt írta, hogy a következő két évtizedben 44 ezer új polgári célú repülőgépre lesz szükség, hogy a folyamatosan növekvő utas- és teherszállítási igényeket ki lehessen elégíteni. 

A Boeing friss előrejelzése szerint a növekedés motorja Ázsia, ott is első helyen Kína lesz. A légi forgalom már a pandémiát megelőző csúcsév, a 2019-es járatkapacitásait meghaladva teljesít, miközben nő éves átlagban az utasforgalom.

Brüsszel rendesen csuklóztatja a légitársaságokat

Az utasok érdekeire és a versenyre hivatkozva az Európai Bizottság kínosan lassan bírálja el a légitársaságok közti felvásárlási ügyleteket. A Lufthansa bő egy évet várt, mire Brüsszel áldását adta az olasz ITA megvásárlására, de a British Airways anyacége már öt éve vár arra, hogy bekebelezhesse az Air Europát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.