BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hagy abba ezt a szarságot – Biden összerúgta a port az egyik demokrata párttársával, aki az életkorát firtatta

Kezdi teljesen elveszíteni a külvilággal a kapcsolatot az újrázásra készülő Joe Biden amerikai elnök, aki a hétvégén a párttársával került heves vitába.

A hétvégén telefonbeszélgetést folytatott demokrata párttársaival Joe Biden, azonban az esemény egyáltalán sikerült túl jól, írja a CNN. Az újrázásra készülő amerikai elnök ugyanis keményen nekiment Jason Crow képviselőnek, miután a coloradói demokrata politikus egyenesen azt mondta neki, hogy a választók aggódnak az életkora miatt, különösen, ahogyan azt a világszínpadon érzékelik.

US President Joe Biden delivers remarks at a Medal of Honor ceremony in the White House.
Fotó: AFP

Az elnök azt válaszolta Crow-nak, a hadsereg rangerének, aki kétszer szolgált Afganisztánban és egyszer Irakban, hogy tisztában van azzal, hogy a képviselő bronzcsillagot kapott, akárcsak fia, Beau, de „nem ő építette újjá a NATO-t”. 

Két, a hívást ismerő forrás szerint a vita azonban akkor fajult el kettejük között, amikor Crow visszavágott az elnöknek, aki azt is állította, hogy a NATO vezetői támogatják őt. Crow azt mondta az elnöknek, hogy meg kell értenie, hogy a szavazók nem így látják.

Ezen a ponton Biden azt mondta Crow-nak, hogy „hagyja abba ezt a szarságot”, és ha Crow el akarja hagyni őt, akkor hagyja csak.

Erre Crow azt válaszolta az elnöknek, hogy nem sétál el, ezért is volt a hívása, de a dühös Biden azzal utasította el a képviselőt, hogy csak tegye meg.

Chrissy Houlahan pennsylvaniai demokrata képviselőnő elmondta Bidennek, hogy ő Bucks megyét képviseli, az állam egy kulcsfontosságú részét, amelyet szerinte meg kell nyernie ahhoz, hogy novemberben ismét Pennsylvaniát nyerje, és megosztotta vele az ottani helyzete miatti aggodalmát. Biden visszavágott, azt sugallva, hogy ő ezt nem hiszi el, amire Houlahan közölte Bidennel, hogy neki vannak közvélemény-kutatásai, és ezt látja.

Nem véletlen az aggodalom a demokraták körében Joe Biden állapotával kapcsolatban. Az elnök amellett, hogy már a Trumppal folytatott vitán sem bizonyította be, hogy képes még egy újabb ciklus kitöltésére, azóta se telt el új hét, hogy ne lett volna valamilyen érthetetlen akciója. Az összes közül pedig biztosan viszi a prímet, amikor Zelenkszkijt a Nato-csúcson Putyin elnök úrként mutatta be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.