BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folyamatosan nyomulnak előre az oroszok Ukrajnában, újabb településeket szorongatnak

Műholdfelvételek is megerősítik az oroszok előretörését Ukrajnában.

Az orosz csapatok a közelmúltban kissé előrenyomultak Pokrovszktól keletre és délkeletre, illetve Vuhledar mellett, miután a folytatódtak a támadó hadműveletek a térségben, írja a Pravda az ISW jelentésére hivatkozva.

oroszok
Folyamatosan nyomulnak előre az oroszok, újabb településeket szorongatnak / Fotó: Maciek Musialek / ANADOLU / AFP

A közzétett földrajzi helymeghatározási felvételek is azt jelzik, hogy az orosz csapatok a közelmúltban előrenyomultak Novotoretszkoje (Pokrovszktól keletre), Novogrodovkától (Pokrovszktól délkeletre) nyugatra, illetve Korotcsenko Selidovotól északkeletre (Pokrovszktól délkeletre), valamint Alexandropoltól északra (Pokrovszktól délkeletre).

Ráadásul az orosz csapatok nemrégiben Vuhledar térségében is előretörtek. A legújabb felvételek azt mutatják, hogy az orosz csapatok Pobjeda falutól nyugatra nyomultak előre.

Arról is beszámoltak, hogy az ukrán csapatok a közelmúltban valószínűleg megerősített szakaszos gépesített támadást indítottak orosz állások ellen az Orosz Föderáció Kurszk régiójában található Glushkovszkij körzetben, Novy Puttól keletre (Glushkovotól délnyugatra).

A földrajzi helymeghatározási felvételek azt mutatják, hogy az orosz erők valószínűleg korábban újjáépítették pozícióikat a New Way-től keletre, az ukrán erők pedig valószínűleg a New Waytől délkeletre tartanak állásokat. A kurszki régió frontvonala nem változott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.