BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Repülő autók sorozatgyártásába kezdene Kína

Az elektromos- és az önvezetők autók már a jelen. A repülő autók pedig a nem is annyira távoli jövő. Kína hamarosan elkezdi a sorozatgyártást, idén pedig az értékesítést is.

Repülő autókat készítő gyár építése kezdődött meg a dél-kínai Kuangtung tartomány fővárosában, Kantonban (Guangzhou) vasárnap. Az elektromos autókat gyártó XPENG repülő autókkal foglalkozó részlege, az XPENG AEROHT gyára a tervek szerint kezdetben 10 ezer járművet készít majd. A Land Aircraft Carrier előzetes értékesítését várhatóan az év végén megkezdik.

CHINA-GUANGZHOU-LOW-ALTITUDE ECONOMY-DEVELOPMENT (CN)
repülő autó, Kína
Kínát hamarosan ellephetik a repülő autók / Fotó: AFP

A repülő autót hivatalosan szeptemberben mutatták be, és a gyártó akkor bejelentette, hogy a novemberben Csuhajban (Zhuhai) tartandó kínai légi kiállításon hajtják végre az első, ember által irányított nyilvános repülést.

A repülő autót bemutatóját továbbá a Kantoni Nemzetközi Autószalonon is, amelyet szintén novemberben rendeznek meg.

A jövő év végén felszállhatnak az első repülő taxik Dubajban

Az égbolt megnyitása a repülő taxik előtt enyhítené a közlekedési problémákat a 3,5 milliós Dubajban, amely a világ minden tájáról vonzza a turistákat, egyben pénzügyi és kereskedelmi központ, és mint ilyen, rendszeresek benne a dugók.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.