BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belehúzott a forint - Már 241 forint alatt az euró árfolyama

Az egymást követő harmadik napon, is erősödik a forint az uniós fizetőeszközhöz képest - délelőtt a hazai béradat megjelenését követően először 242-ig süllyedt a jegyzés, most már lassan a korábbi erős sávszelet ostromolja.

A forintnak utoljára május végén sikerült megközelítenie az euróhoz képest a 240 egységes váltási szintet, akkor a kurzus két nap topogást követően gyors ütemben korrigált az euró javára.

A jelenlegi erősödést a feltörekvő piaci devizáknak továbbra is kedvező hangulat alapozza meg, a forint felértékelődését külön segíti még a Mercedes gyár építésének híre, illetve az is, hogy a magas béradatnak köszönhetően a hétfői kamatemelést gyakorlatilag már biztosra veszi a piac.

A feltörekvő piaci devizák közül a zloty, és a török líra mérsékelten erősödött, a cseh korona viszont 24-ről a 24,1 egységes váltási szint fölé korrigált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.