BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállapodás a hitelezés megkönnyítésére

A Garantiqa Hitelgarancia elérhetővé teszi a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete (BKHE) tagjainak a garancia kérelmek bírálatát szimuláló Előzetes Információ Kérés (EIK) nevű szoftverét, amely széleskörű tájékoztatást ad a kért garanciákra vonatkozóan. Ezen túl a két szervezet közösen ad tájékoztatást a hitelhez jutás legkedvezőbb módjairól a kkv-knak. Az ezt lehetővé tevő megállapodás célja, hogy minél több vállalkozás külső forrásbevonását mozdítsák elő.

A megállapodás keretein belül a felek elsősorban kölcsönös kommunikáción keresztül kívánják tájékoztatni az ügyfeleket és a partnereket egymás tevékenységéről, illetve bármilyen egyedi ügylettel, konzultációval is egymás rendelkezésére állnak. A Garantiqa emellett az egyesület tagjai számára elérhetővé teszi az Előzetes Információ Kérés (EIK) szoftverét, amely széleskörű tájékoztatást ad a kért garanciákra vonatkozóan. Az EIK szoftver használata leegyszerűsíti és meggyorsíthatja a Garantiqa garanciaszolgáltatásainak igénybevételét és javíthatja a hitelközvetítői tevékenységet.

A Garantiqa garanciatermékei olyan járulékos szolgáltatások, melyek nagyban segíthetik, és még eredményesebbé tehetik a közvetítői, tanácsadói munkát - mondta Király Zsolt, a Garantiqa igazgatója. -Társaságunk célja megosztani mindazt a tudást és információt, melyet az elmúlt 15 év során a garanciaszolgáltatások terén megszereztünk és felhalmoztunk - tette hozzá az igazgató.

A megállapodással a Garantiqa az eredeti célkitűzéseknek megfelelően a kis- és közévállalkozások, illetve önkormányzatok fejlődését és beruházási elképzeléseiket kívánja támogatni a hazai gazdaság fellendülése érdekében, "ehhez pedig elengedhetetlen, hogy minél szélesebb körben tájékozódjanak a vállalati és önkormányzati hitelügyletben érintettek a Garantiqa tevékenységéről" - összegezte Király Zsolt az együttműködés alapját.

A korábbiakhoz képest kedvező változás a hiteltanácsadók, közvetítők közvetlen, informális kapcsolattartási lehetősége a Garantiqával, ami egyaránt szolgálja a hitelpiac szolgáltatóinak és fogyasztóinak érdekeit - nyilatkozta Kézdi Zsolt, a BHKE elnöke.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.