BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyi pénzt vigyünk a héten a tankoláshoz?

Ezen a héten sem emelkednek az üzemanyagárak a hazai töltőállomásokon – értesült piaci forrásból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító szakportál.

Legutóbb június 18-án emelkedtek az üzemanyagárak, akkor érték el a rekordárszintet: ennyire még sohasem volt drága a benzin és a gázolaj. A kőolaj ára eközben újabb rekordot döntött pénteken: Londonban és New Yorkban is meghaladta a 147 dollárt.

Figyelemre méltó, hogy az OPEC illetékesei már június végén azt valószínűsítették: még a nyári szezonban a kőolaj hordónkénti ára elérheti a 150-170 dollárt.

A 150 dolláros szint pedig már nagyon közel van. Az autósokat az áremelkedéstől itthon az erős forint mentette meg. Ám a legolcsóbb benzinár – a holtankoljak.hu adatbázisa alapján – így is 301,90 forint, a legalacsonyabb gázolajár pedig 322 forint. Egy évvel ezelőtt a 95-ös országos átlagos ára egyébként 287 forint volt, a gázolaj literjéért átlagosan 262 forintot kellett fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.