BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felbátorodtak a BÉT-en a vevők

A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú indexe délig 1,64 százalékot, azaz 351 pontot javított a tegnapi zárószinthez képest - a BUX jelenleg 21733 pontos szintnél jár.

Bár a vezető mutató megugrott, a parkett forgalmát még nagy jóindulattal sem lehet átlagon felülinek nevezni, ugyanis az eddigi ügyletek összértéke a 7 milliárd forintot sem éri el. A vezető papírok közül egyedül a Richter árfolyama csökkent 32200 forintig, feltehetőleg a vártnál kedvezőtlenebb gyorsjelentés miatt.

Viszont az OTP árfolyama csaknem 7150 forintra emelkedett, ami 3,36 százalékos drágulásnak felel meg a tegnapi zárószinthez képest. A legnagyobb érdeklődés is a bankpapírt övezi, a parkett teljes forglmának több mint a felét az OTP részvényeivel bonyolították. A Mol papírok 1,88 százalékkal 19700 forintig, míg az Mtelekom részvényei 0,6 százalékkal 820 forintig drágultak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.