BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszba rántotta a BUX-ot a Mol

A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú indexe 232 pontos, azaz 1,07 százalékos mínuszban zárta a szerdai kereskedést. A BUX 21 505 pontról várja a holnapi folytatást.

A parkett forgalma az idei napi átlagosnak több mint a duplája, 44 milliárd forintos volt tegnap - igaz ebből 21 milliárd forint értékben a Mol papírjaival kereskedtek a befektetők. Az olajipari cég árfolyama hatalmasat, csaknem 6,5 százalékot zuhant, mivel az OMV az uniós döntést követően kénytelen volt letenni a Mol bekebelezésének tervéről.

A Mol papírok árfolyamának zuhanását az OTP szárnyalása ellensúlyozta, a bankpapír 2,47 százalékkal 7400 forint fölé drágult 18 milliárdos forgalom mellett. Az Mtelekom, és a Richter csupán statisztált a mai kereskedésben - a távközlési cég árfolyama 0,71 százalékkal erősödött, míg a nagyobbik gyógyszergyártó tegnaphoz hasonlóan 32 ezer forinton fejezte be a kereskedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.