BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soros György megint keveri a lapokat

Pénteken emelkedni kezdtek a határidős indexek New Yorkban, miután a dollár erősödésének hatására lefelé mozdultak a globális árupiac meghatározó árai, és ez felélesztette a fogyasztás újjáéledésének és az infláci enyhülésének reményét.

A dollár hat havi csúcsát érte el az euróval szemben, az árfolyam már 1,4700 körül alakul.

A nyitás előtti elektronikus kereskedésben 3,5 százalékkal erősödött a Lehman Brothers Holdings Inc, miután csütörtökön Soros György bejelentette, hogy az eddigi 10 ezerről 9,5 millióra növelte részvényeinek számát.

Befektetői részesedés növelés emelte meg 6 százalékkal az NRG Energy Inc texasi erőművállalat árfolyamát is, Warren Buffett 3,24 millió részvényt szerzett meg 138,9 millió dollárért.

A pénteki kereskedés makroadatok is alakítják majd: fogyasztói bizalmi index és a júliusi ipari termelés adatai adnak majd támpontokat a befektetőknek. A határidős indexek közül az S&P 500 futures 3,30 ponttal nőtt, ám még így is számított értéke alatt alakul; 32 ponttal jutott magasabbra a Dow futures, 4,75 ponttal a Nasdaq 100 futures.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.