BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hisztérikus pánik a piacokon!

Miután az amerikai törvényhozás elutasított a 700 milliárd dolláros banki segélycsomagot, világszerte összeomlottak a tőzsdék.

A tengerentúli piacok évek óta nem tapasztalt mértékben zuhantak hétfőn, a Dow Jones 7 százalékot esett, a Nasdaq 9 százalékot süllyedt, amire a dotcom-válság óta nem volt példa, az S&P 500 csaknem 9 százalékos esése több mint két évtizedes napon belüli negatív rekordnak számít. A bankpapírok jóformán szabadesést mutattak be: a Merrill 20 százalékkal, a Bank of America 18 százalékkal, a JP Morgan 15 százalékkal, a CIti 12 százalékkal hanyatlott.

Az amerikai piacokat a távol-kelet is követte, a tokiói Nikkei és az ausztrál indexek 4 százalék fölötti mínuszban zártak.

Az európai piacok már hétfőn is súlyos veszteséget könyvelhettek el az öreg kontinensen bekövetkezett bankcsőd-sorozat miatt, a lejtmenet pedig kedden is folytatódott. A párizsi CAC 1,23 százalékot, a londoni FTSE 100 0,62 százalékot, a frankfurti DAX 1,66 százalékot süllyedt a kereskedés első órájában, a pesti tőzsdeindex, a BUX 1,5 százalékos mínuszban állt délelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.