BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden idők legnagyobb egyszeri beavatkozását hajtja végre a Fed az AIG-nak

Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) 85 milliárd dollárig terjedő rendkívüli hitelt nyújt a világ legnagyobb biztosítójának, az American International Groupnak (AIG), hogy megmentse az összeomlástól.

A jegybank szerepét betöltő Fed bejelentése szerint a kétéves kölcsönért cserébe az amerikai kormány 79,9 százalékos tőkerészesedést szerez az AIG-ben. Az amerikai pénzügyminisztérium teljes támogatását bíró megállapodás alapján a New Yok-i Federal Reserve biztosítja a hitelt - számol be az InfoRádió az MTI jelentése alapján.

A csőd szélén tántorgó AIG a hétvégén 40 milliárd dolláros kölcsönt kért a túlélés érdekében a Federal Reserve-től. Az áthidaló kölcsönért folyamodó AIG adósbesorolását hétfőn lerontotta a Mooody''s és a Standard and Poor''s hitelminősítő. A Fed - amely vétójogot kap az elsőbbségi részvények osztalékainak kifizetésében - ezzel minden idők legnagyobb egyszeri beavatkozását hajtja végre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.