BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

13 millió forintos betétbiztosítás! Egy szocialista "nem"

Egyhangúlag szavazta meg a parlament költségvetési bizottsága hétfőn, hogy a betétbiztosítás összeghatárának 6 millióról 13 millió forintra emelését célzó törvénymódosítás általános és részletes vitára alkalmas, és két kisebb módosítás is bekerült a szövegbe - idézi a távirati irodát a hvg.hu

Megszavazta a parlament a betétbiztosítás összeghatárának 6 millióról 13 millió forintra emelését célzó törvénymódosítást. Eszerint az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) eddig az összegig vállal helytállási kötelezettséget.

Egyetlen képviselő, Csákabonyi Balázs szocialista képviselő szavazott nemmel, aminek az oka egyelőre nem ismert



Megszűnik az a szabály, hogy a kártalanítás mértéke 1 millió forintig 100 százalék, afelett pedig 90 százalék. Bekerült a jogszabályba az az ellenzéki oldalról érkezett módosítás, hogy a devizabetét forintosítása ne a hivatalos árfolyamon, hanem - pontosabban - az MNB hivatalos árfolyamán történik. A javaslat már holnaptól hatályba lép a költségvetési bizottság javaslatára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.