BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nőtt a Sberbank profitja, de egyre pesszimistább

A legnagyobb orosz kereskedelmi bank, a Sberbank takarékpénztár hétfőn 67 milliárd rubel (2,55 milliárd dollár) adózott eredményt jelentett az idei első félévben, ami 40 százalékkal több az előző év azonos időszakában teljesített 48 milliárdnál. A hitelintézet ennek ellenére közölte: várakozásai szerint a második félév sokkal szerényebben alakul.

Pedig az első félévben még gyorsult a fejlődés: a második negyedben az adózott eredmény, 35,9 milliárd rubel, már 69 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az elemzők csak 64 milliárd rubel adózott eredményt vártak a Sberbanknak az első félévre.

A nettó kamatbevétel - a kamatkülönbözet - 168,35 milliárd rubelre gyarapodott 110,99 milliárdhoz képest. Ebből az elemzők többet, 173,51 milliárdot vártak átlagosan. Korábban azt valószínűsítették a bankban, hogy egész évben az adózott eredmény el fogja érni a 125-135 milliárd rubelt - a tavalyi 106,5 milliárd után - a nemzetközi pénzügyi bonyodalmak ellenére.

A hétfői beszámolóval együtt azonban már hangsúlyosabban panaszolták a finanszírozási lehetőségek szűkülését és a finanszírozás költségének emelkedését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.