BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlan a forint - Már 261 is volt az euró

A hazai fizetőeszköz árfolyama kora délután 261,53 forintig erősödött az euróval szemben, amely közel 3,5 százalékos felkapaszkodást jelent reggeli értékhez képest.

Azóta 262-es sáv körül ingadozik a kurzus. Az erősödést megelőzően a miniszterelnök a parlamentben bejelentette, hogy az IMF megállapodás megakadályozza az államcsőd esélyét akár a legszélsőségesebb piaci krízisben is.

A megállapodásra azért volt szükség, mert az állampapírpiacon nem hajlandók vásárolni a befektetők, emiatt finanszírozási problémája lehet Magyarországnak. A Nemzetközi Valutaalap csomagja a piaci várakozások szerint fog alakulni - tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Korábbi becslések 10-12 milliárd dollárra tették a hitelcsomag összeg.

A parlamenti bejelentés szerint jövőre 2,6 százalékos lesz a költségvetési hiány, és a kormány befagyasztja a 13. havi béreket a közszférában, valamint a 13. havi nyugdíj folyósítást is szigorúbb feltételekhez kötik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.