BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél éves mélyponton az olajár

Több mint másfél dollárral 18 havi mélypontra csökkent a kőolaj ára kedden reggel. A szakértők szerint Ázsiában mérséklődött az a derűlátás, hogy a kínai kormány vasárnap bejelentett közel 600 milliárd dolláros gazdaságélénkítő terve jelentősebben lassíthatja a globális gazdaságnövekedés mérséklődését.

Röviddel 6.30 óra után a nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate (WTI) decemberi hordónkénti ára 1,61 dollár csökkenéssel 60,80 dolláron állt. A WTI ára közel 59 százalékkal esett azóta, hogy július közepén elérte a 147,27 dolláros csúcsot.

Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent decemberi lejárata 1,85 dollárral 57,23 dollárra gyengült. Az európai párlatkereskedelem számára irányadó londoni gázolajjegyzés tonnánként 632,75 dolláron zárt novemberre hétfőn, 7,75 dollárral drágábban a pénteki zárónál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.